About-us

معرفی بخش ها و نوع فعالیت قسمت های مختلف کشتارگاه دام مجتمع پروتئینی نوشین حلال اصفهان

۱-میدان دام :
این محل دارای غرفه های متعدد جهت ارائه انواع دام بر حسب سلیقه های متفاوت مشتریان گرامی می باشد.

۲ –سالن انتظاردام:
محلی است که دام ها قبل از عملیات کشتار مورد معاینه دامپزشک ، قرار می گیرند .در این محل علاوه بر معاینه می بایست خستگی و استرس دام برطرف شود.این محل متشکل از اصطبل های متعددی است ، جهت دسته بندی دام ها بر اساس نوع ، سن و جنس و سلامت دام .در سالن انتظار ، سکوی تخلیه دام و آبشخور های متعدد نیز تعبیه شده است. سالن انتظار دام از طریق راهرو های مخصوصی به سالن اصلی کشتار متصل می گردد.


IMG_1419.jpg2222


۳ –سالن اصلی کشتار:
خود از دو بخش اصلی الف-کشتار دام سنگین(گاو و شتر) ،ب- کشتاردام سبک(گوسفند ، بز ) تشکیل شده است.
الف: خط کشتار دام سنگین:
۱ – باکس یا تله بی حسی:
به محض اینکه دام از سالن انتظار وارد سالن اصلی کشتار می شود در این باکس به دام می افتد این باکس حدود یک متر از سطح سالن بالاتر است و درب آن قابل باز شدن است .به محض اینکه دام به روش الکتریکی مورد شوک قرار گرفت به کف باکس می افتد و درب آن برای ادامه عملیات کشتار باز می شود.و لتاژ مورد استفاده در شوکر مربوطه ، ۲۵۰ تا ۳۰۰ ولت با شدت جریان ا آمپر در مدت زمان ۳ الی ۴ ثانیه می باشد.


 

IMG_1405


۲ -مرحله خونگیری:
دراین مرحله دام توسط تسمه متصل به جرثقیل آویزان می شود و از طریق قلاب مخصوص حمل دام سنگین بر رو ی ریل حمل لاشه متصل می گردد. سپس ذبح دام توسط ذابح مخصوص ، تحت نظارت ناظر ذبح شرعی کشتارگاه صورت می گیرد.سپس دام ذبح شده حدود ۵ الی ۶ دقیقه تا خروج کامل خون حاصل از ذبح و جان دادن در محل خونگیری باقی می ماند. خون استحصالی از طریق شوتینگ یا خطوط مواصلاتی به دیگ جمع آوری خون در طبقه پائینی کشتارگاه جهت عملیات بعدی منتقل می شود.


IMG_1407


۳ –جدا کردن اندام های حرکتی:
در این محل از چاقو های مخصوص فلزی ( برقی) به همراه جرثقیل مخصوص جهت حمل لاشه استفاده می شود . و اندام های حرکتی از مفاصل tars و carp جدا می گردند.


 

IMG_1424


۴ – مرحله پوست کنی:
در این روش پوست را با زنجیر مخصوص به دستگاه پوست کن متصل کرده و ماهیچه ها ی دست را به ستون ماهیچه گیر اتصال می دهند و با حرکت قرقره دستگاه پوست کن ، پوست بدون آسیب کاملا از لاشه جدا می شود.

۵ –مرحله باز کردن جناغ سینه:
در این مرحله توسط اره برقی کوچکی انجام می شود . این عمل جهت تسهیل خروج احشای سینه و لگنی صورت می گیرد.


 

IMG_1428


۶ –تخلیه امعاء و احشا:
در این مرحله پوست ناحیه شکم را با چاقوی تمیز و استریل باز کرده و احشای لگنی و صدری تخلیه می شود.این احشا به فراخور خوراکی بودن و غیر خوراکی بودن به واگن ها و چنگک هایی در کنار لاشه منتقل می شود.


IMG_1431


۷ – شقه کردن لاشه:
توسط اره برقی مخصوصی لاشه ، به دو نیم لاشه تقسیم می شود.


IMG_1430


۸ –بازرسی بهداشتی:
بعد از دو نیم شدن لاشه ، لاشه های گوشت توسط دکتر دامپزشک مستقر در کشتارگاه دام بازرسی و معاینه شده و بعد از تایید سلامت آن ، لاشه وارد مرحله بعدی می شود.

۹- وزن کردن لاشه:
در این مرحله لاشه ها توسط ترازوی دیجیتالی که سنسور آن بر روی خط کشتار نصب شده وزن می شوند.


 

IMG_1435


۱۰- شست و شوی لاشه:
در این مرحله لاشه ها توسط آب استاندارد، شست و شو شده و آماده لیبل گذاری و ورود به پیش سرد می شود.


۱۱۱


۱۱-سالن پیش سرد:
در این مرحله لاشه ها وارد سالن پیش سرد ، جهت گذراندن دوران جمود نعشی شده در طی این فرایند به دلیل اسیدیته عمق لاشه و دمای آن ، تاثیر بسیار زیادی در نابودی میکروب های متعدد بیماری زا می گذارد و باعث نابودی آن ها خواهد شد.دمای این سالن بین ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد تنظیم شده و رطوبت نسبی ان توسط موتور های نم زن تا ۸۰ الی ۸۵ درصد خواهد شد.


۲۲۲۲IMG_1394

 

۳۳۳۳۳۳۳۳


۱۲- بارگیری لاشه ها:
در این مرحله لاشه ها توسط زنجیرحمل برقی به سمت محل بارگیری در خودروهای دارای کد بهداشتی که از سوی سازمان دامپزشکی کشور به آن ها اعطا گردیده حمل می شود و این روند حمل و نقل با صدور مجوز حمل توسط دکتر دامپزشک مستقر در کشتارگاه صورت می گیرد. کلیه لاشه ها متناسب با ظرفیت خودروهای حمل گوشت، آویزان بر قلاب داخل خودرو حمل می گردند.


 

IMG_1514IMG_1521


ب: خط کشتار دام سبک:
۱ – مرحله خونگیری:
در این مرحله پس از معاینه پیش از کشتار دام توسط دکتر دامپزشک مربوطه ، دام زنده به سالن کشتارگاه وارد شده سپس توسط ذابح در محل سر بری تحت نظارت ناطر ذبح شرعی ، عمل ذبح صورت می گیرد و لاشه تا خونگیری کامل به مدت ۴ تا ۵ دقیقه به حال خود رها می شود.


IMG_1404


۲ –انتقال کله و پاچه به طبقه همکف:
پس از جدا سازی سر لاشه ، کله های جدا شده جهت عمل آوری و پاک شدن از طریق شوتینگ ها ی مخصوص به طبقه پایینی کشتارگاه اتاق کله پاک کنی وارد می شوند.


۶۶۶۶۶۶۶۶۶۶۶۶۶۶۶۶۶۵۵۵۵۵۵۵۵۵۵۵۵


۳ – انتقال لاشه جهت پوست کنی:
در این مرحله لاشه ها توسط نوار نقاله های مخصوصی به محل پوست کنی منتقل شده .


IMG_1545


۴- پوست کنی:
این مرحله توسط سلاخان ماهر که همگی دارای کارت بهداشت مخصوص به خود از اداره بهداشت هستند انجام می گیرد.
۵- انتقال لاشه به خط کشتار سبک:
جک ها بادی مخصوصی عمل انتقال لاشه از سطح گریتینگ کف کشتارگاه ، تا خط کشتار را بر عهده دارند.


۷۷۷۷۷۷۷۷۷۷۷۷۷۷۷۸۸۸۸۸۸۸۸۸۸۸۸۸۸۸


۶ – خروج روده و امعا و احشا دام:
در این مرحله توسط نیروی انسانی شکم لاشه ها باز شده و روده ها و معده ۴ قسمتی دام از لاشه جدا شده و توسط شوتینگ ارتباطی مخصوص به خود جهت انتقال به اتاق سیراب شوئی و جمع آوری پوست منتقل می شوند.


۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰

۱۱۱۱۱۱۱۱۱۱۱۱۱۱۱۱


۷ – خروج دل و جگر و قلوه از لاشه:
در این مرحله نیرو ی انسانی کارآزموده آلایش خوراکی مربوطه را طوری از لاشه جدا کرده که به آن متصل می ماند و دکتر دامپزشک به معاینه آن ها می پردازد.
۸- بازرسی و معاینه لاشه ها:
در این قسمت دکتر دامپزشک مستقر در کشتارگاه لاشه ها وآلایش آن ها را معاینه کرده و تأئید می نماید.
۹- انتقال آلایش خوراکی معاینه شده:
در این مرحله دل و جگر و قلوه معاینه شده از طریق شوتینگ ارتباطی به سالن بسته بندی آلایش جهت بسته بندی خانوار انتقال داده می شود.


۱۲


 

۱۰- شست و شوی لاشه ها:
در این مرحله لاشه ها توسط آب استاندارد شست و شو شده و آماده لیبل گذاری و ورود به پیش سرد می شود.


۴۳


 

۱۱- سالن پیش سرد:
رجوع شود به خط کشتار سنگین
۱۲- بارگیری لاشه ها:
رجوع شود به خط کشتار سنگین


۵


 

۴ –سالن بسته بندی آلایش خوراکی دام(سیراب-کله و پاچه-دل و جگر ، قلوه):
در این سالن بسته به تقاضا و درخواست شرکت ها و افراد مرتبط، بسته بندی، تحت نظارت دکتر دامپزشک انجام و لیبل گذاری شده و سپس وارد اتاق چیلینگ با دمای مخصوص می شود .


۶۷


۱۲


۴۳


۵- سالن بسته بندی گوشت قرمز:
این سالن با زیر بنا و تجهیزات مدرن و به روز دنیا ، بر اساس تقاضای بازار اقدام به تولید محصولات مناسب می کند. در این سالن گوشت با اندازه های متفاوت تفکیک و در ظروف خاص خود تحت نظارت دکتر دامپزشک بسته بندی و لیبل گذاری می شود. در این سالن، اتاق منحصر به فرد با تجهیزات به روز و دمای مناسب ۸ درجه سانتیگراد جهت تولید گوشت چرخی با کیفیت نیز تعبیه شده است. از دیگر امکانات منحصر به فرد این واحد ، سالن پیش سرد مجزا و استاندارد آن می باشد.


۵۶


 

۷



۶-واحد سرد خانه :
این مجتمع دارای سردخانه های آمونیاکی فوق العاده قوی و منحصر به فرد ، به تفکیک سالن های نگهداری با دمای۱۸- درجه سانتیگراد با ظرفیت استاندارد و سالن های تونل انجماد با دمای ۳۵- درجه سانتیگراد و چیلینگ های مخصوص با توانایی ایجاد دمای متغیر برحسب نوع تولید می باشد.


۱


۷تصفیه خانه:
این مجتمع پروتئینی دارای تصفیه خانه مجهز می باشد ،که ازطریق روش هوازی و بی هوازی اقدام به تصفیه آب مصرفی جهت کشتارگاه و کشاورزی و غیره
می نماید.


 ۱


۸-نمازخانه:
این مکان مجهز به وضو خانه و سرویس بهداشتی ، جهت انجام عبادت مراجعه کنندگان عزیز ساخته شده است.


۲۳


 

۸-موتور خانه و تاسیسات:
در این محل مونیتورینگ دمای سردخانه ها توسط کاربر مخصوص انچام و به اطلاع بازرسین بهداشتی می رسد. علاوه بر آن کلیه تاسیسات سردخانه ها و دیگ های بزرگ بخار در این قسمت می باشد.


 

۳۲۱


در نهایت از دقت و صبر شما بازدید کننده عزیز ، کمال تشکر را داریم

مدیریت مجتمع پروتئینی نوشین حلال اصفهان